• Gratis verzending vanaf 50,-
 • Spaar voor korting
 • Veilig achteraf betalen

4.8Out of 132 Reviews

  Nathalja - 03 / Jun / 2022

  Spruitblog - Eerste Moederdag van drie

  Spruitblog - Eerste Moederdag van drie
  Blog

  Spruitblogger: Nathalja vertelt in haar nieuwste blog over haar allereerste Moederdag met drie kids. 

  Instagram: @nattal_nathalja

  Wil jij ook graag Spruitblogger worden? Stuur een miniblog naar [email protected] t.a.v. Emma en wie weet ben jij onze volgende Spruitblogger!

  Eerste Moederdag van drie

  Het vuurwerk is afgeschoten en het nieuwe jaar is begonnen. Inmiddels zitten we alweer bijna op de helft van 2022. Dat betekent dat alle rode rozen voor Valentijnsdag al lang weer zijn vergeten en alle calorieën van de chocolade paaseieren die we hebben gegeten als het goed is weer zijn verbrand. In dat mooie rijtje hoort natuurlijk ook Moederdag. Als klein meisje vond ik moederdag altijd geweldig. Ik knutselde de mooiste creaties op school en verstopte die op een plek waarvan ik dacht dat mijn eigen moeder deze nooit zou vinden. We maakten de lekkerste ontbijtjes en maakte er een fantastische dag van. Eenmaal een grote meid begreep ik nooit hoe moeders nou blij konden zijn met een pastaketting of een geverfde wc-rol. Nu ik zelf moeder ben heeft Moederdag ineens een hele andere betekenis gekregen. Mijn allereerste Moederdag zonder dat ik zelf zwanger ben, maar met 3 prachtige meisjes.

  Dit jaar vond ik een heel bijzonder jaar. Ik probeer te leven zonder verwachtingen, maar hey, het is maar 1 keer moederdag. Elk jaar zijn wij aan het rennen en vliegen op Moederdag om het voor iedereen goed te doen en dit jaar had ik voor het eerst onze hele zondag 8 mei vrij gepland. Ik kon niet wachten op de mooiste knutselwerkjes van de meisjes. De krassen op een papiertje die een tekening moesten voorstellen of half uit elkaar vallende plaksels met de tekst ‘ fijne Moederdag mama’ erboven geschreven. Ik was er helemaal klaar voor dit jaar. Als een kleine reminder stuurde ik zelfs papa even naar het dorp voor iets onnozels zodat hij zelf ook nog een reminder zou hebben dat het de dag erna moederdag zou zijn.
  Mijn tactiek werkte, het was super mooi weer en papa ging samen met de 2 oudsten op pad naar het dorp. Ik kreeg foto’s toe gestuurd van een groot wandelend hart wat rond liep die hartjes chocolade uitdeelde. Je kon op de foto met dat gigantische hart en een dame was mooie liedjes aan het zingen langs alle terrassen die bomvol zaten met moeders en dochters. De meiden en papa kwamen thuis met alle verhalen over hun uitje naar het dorp en hadden genoten. Ze hadden zelfs voor het bezoek wat nog diezelfde avond kwam tompoucen mee genomen van de bakker. En wat denk je? Zelfs díe waren in Moederdag sferen. Versierd met allemaal feestelijke hartjes.

  Onze buren kwamen ook thuis met allerlei boodschappen voor een Moederdag ontbijt wat hun kinderen konden maken en ineens hoorde ik met mijn derde oor ‘Huh, is het morgen Moederdag? Volgende week toch?’.
  'Oei.. dit is niet goed', dacht ik. Ik deed alsof mijn neus bloedde en had nog ergens de hoop dat dit een slecht grapje was. Papa werkt heel hard en is erg druk dus de kans dat hij dit zou vergeten was zeer zeker aanwezig. Echter dacht ik dat hij het - met ALLE hints die hij inmiddels alleen al in het dorp had gekregen - wel zou weten. Een wandelend hart? Hartjes tompoucen? Een zangeres? Tientallen reclames met '8 MEI MOEDERDAG!!' en vergeet niet alle talloze kortingen en mailings die je dagelijks in je mailbox krijgt allemaal speciaal voor 8 mei Moederdag!

  Ik zag aan papa zijn gezicht dat hij het echt vergeten was en dus echt niks had. Ook de kinderen hadden op het kinderdagverblijf niks geknutseld. Daar ging de hoop op een mooie pastaketting. Dit was een Moederdag iets anders dan ik had verwacht. Zo zie je maar... verwachtingen hebben is altijd een slecht idee. Vlak voor de kinderen naar bed gingen valt Bobbie (1) ook nog even van onze tuinset af en breekt haar sleutelbeentje. Ik zat tot 23:30 uur bij de huisartsenpost en ging eenmaal thuis snel naar bed. Mijn allereerste Moederdag van 3 kinderen begon er als één die ik nooit zal vergeten. Ik werd wakker door Charlie (10 maanden) die melk wilde en een poepluier had voor mij als ontbijt. Vervolgens wordt brokkenpiloot Bobbie (1) wakker en valt gelijk wéér op de grond en krijst het uit van de pijn. Ik liet mijn telefoon zoveel mogelijk liggen. Ik kon het niet aanzien; al die Moederdag knutselwerkjes en mooie lekkere ontbijtjes. Van mijn vriendinnen kreeg ik appjes met de liefste kaartjes, cadeaus en knutselwerkjes. De mannen van vriendinnen hadden hele mooie ontbijtjes gemaakt met hartjes broodjes, een wijnglas gevuld met verse sap en zelfs een mooi knutselwerkje. De enige foto die ik ze kon terugsturen was een foto van mijn verwennerij.. Juist niks! We gingen oma verrassen met een bezoekje en voor we het wisten was deze Moederdag gelukkig alweer voorbij. Papa is echt de allerliefste vader die ik maar voor mijn meisjes kan wensen. Hij geeft ze altijd alle aandacht. Zodra hij thuis komt heeft hij amper tijd om zijn jas uit te doen omdat hij dan al met de meisjes aan het spelen, springen, rennen en stoeien is. Moederdag was voor mij dit jaar geen leuke dag. Maar ik realiseer me ook heel goed dat ik heel dankbaar mag en moet zijn dat ik 3 meisjes heb en moeder mág zijn, hoewel ik nog steeds hoop had op een mooie pastaketting en een ontbijtje uiteraard. Ik ben en blijf een vrouw en weet dat niet alleen ik deze Moederdag nooit zal vergeten. Wordt er bij jullie ook wel eens een voor jou betekenisvolle dag vergeten?

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • Het speentje afleren bij jouw kleine spruit? Hier moet je op letten
   11 / Jul / 2024

   Nathalja - 03 / Jun / 2022

   Het speentje afleren bij jouw kleine spruit? Hier moet je op letten

  • Leuk en interactief lezen stimuleren: tips voor ouders
   21 / Jun / 2024

   Nathalja - 03 / Jun / 2022

   Leuk en interactief lezen stimuleren: tips voor ouders

  • Welke maat slaapzak past bij mijn baby?
   27 / May / 2024

   Nathalja - 03 / Jun / 2022

   Welke maat slaapzak past bij mijn baby?

  • Welke schoenmaat heeft mijn kind?
   27 / May / 2024

   Nathalja - 03 / Jun / 2022

   Welke schoenmaat heeft mijn kind?

  • Kinder EHBO - cursus Zomer editie
   02 / May / 2024

   Nathalja - 03 / Jun / 2022

   Kinder EHBO - cursus Zomer editie

  • Happje - van eerste hapjes tot supermarkt safari!
   24 / Jan / 2024

   Nathalja - 03 / Jun / 2022

   Happje - van eerste hapjes tot supermarkt safari!

  • Invitation to play
   10 / Jan / 2024

   Nathalja - 03 / Jun / 2022

   Invitation to play

  • Sensory Play
   09 / Jan / 2024

   Nathalja - 03 / Jun / 2022

   Sensory Play

  • Hoe toy rotation zorgt voor beter spelen
   11 / Dec / 2023

   Nathalja - 03 / Jun / 2022

   Hoe toy rotation zorgt voor beter spelen

  • Dé pepernotenblog
   20 / Nov / 2023

   Nathalja - 03 / Jun / 2022

   Dé pepernotenblog

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »